114 okunma

Başkan Özlü’den Regaib Kandili Mesajı

ABONE OL
Ocak 26, 2023 06:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, mübarek Üç Aylar’ın ilk kandili olan Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özlü yayımladığı mesajda Başiskeleli hemşehrilerinin başta olmak üzere tüm İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik etti. Başkan Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Müslümanların baharı Mübarek Üç Aylar’ın manevi iklimine Recep ayı ile birlikte girmenin sevincini ve huzurunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a kavuştur” diye dua ederek bu ayların önemine vurgu yapmıştır.  İçerisinde kutlu gecelerimizi, kandillerimizi ve kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği Ramazan ayımızı barındıran bu mübarek ayların ilk kandili olan Regaib Kandilimiz’e hep birlikte kavuştuk. Yüce Allah’a bizleri bu mübarek günlere ulaştırdığı için binlerce kez şükrediyoruz.

Regâib, özlenen, rağbet edilen ve değer verilen demektir. Regâib Gecesi, üç ayların müjdecisi, Kur’an ayı Ramazan’ın habercisidir. Bu gece,  akıp giden hayatımızda asıl kazancın, Cenâb-ı Hakk’a yönelmek olduğunu bizlere hatırlatır. Milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği bu güzel, kutlu gecelerin kıymetini bilerek içimizdeki barış ve kardeşlik duygularını daha da ön plana çıkarmalıyız. Allah’ın (c.c) rızasını kazanmak amacıyla bol bol ibadet etmeli, bazı Batı ülkerinde Kur’an-ı Kerimimiz’e şuursuzca ve hadsizce yapılan saldırılara  karşı bizler de kutsal kitabımızı okuyup anlayarak hayatımıza yön vermeliyiz. Aziz Türk milleti olarak Türkiye Yüzyılı’nı yaşadığımız bu zamanda bu yüzyılda ülkemizi imar ve ihya edecek gelecek nesillerimizi de Kur’an ve hadisler rehberliğinde yetiştirmeliyiz. Bu kutlu gecelerde hastalarımızın şifa, dertlilerimizin deva, borçlularımızın da ödeme kolaylığı bulabilmesi için birbirimize dualarda bulunmalıyız.

Bu vesileyle, başta Başiskeleli hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Regaib Kandili’ni can-ı gönülden tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık adına sağlık, huzur, mutluluk ve barış getirmesini Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum."

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.