170 okunma

Minik Kitapseverlerin Gözdesi Başiskele Çocuk Kütüphanesi

ABONE OL
Ocak 25, 2023 12:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başiskele Belediyesi tarafından ilçedeki çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve kütüphane ortamını sevdirmek amacıyla hizmete açılan Başiskele Çocuk Kütüphanesi minik kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Başiskele’de geleceğin hazinesi çocuklara büyük önem veren, Türkiye Yüzyılı’nın mimarı gelecek nesillerin fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sunan Başiskele Belediyesi, kentin ilk çocuk kütüphanesiyle çocuklara küçük yaşta kitap okuma sevgisini aşılıyor.

YAKLAŞIK 16 BİN 500 ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI

Serdar Mahallesi’nde yer alan Fatih Sultan Mehmet Parkı içerisinde 2021 yılının Ağustos ayında hizmete alınan Başiskele Çocuk Kütüphanesi, ilçedeki çocukların yanı sıra çevre ilçelerden gelen minik kitapseverleri de misafir ediyor. Ana okulu ve ilkokul öğrencilerinin kitap okuma etkinliklerine ev sahipliği yapan Çocuk Kütüphanesi çeşit çeşit, rengarenk her yaş düzeyine uygun binlerce kitapla çocukların gözde mekanı oldu.

Kapılarını açtığı günden bu yana binlerce kitapseverin nezih ve ferah ortamda kitap okuyarak ufkunu açtığı, derin hayaller kurduğu, verimli ve kaliteli vakit geçirdiği Başiskele Çocuk Kütüphanesi, hizmet vermeye başladığından beri daha 1,5 yılda 1853 üyeye, yaklaşık 16 bin 500 ziyaretçiye ulaştı.  

BİR KÜTÜPHANEDEN ÖTESİ

Başiskele Çocuk Kütüphanesi kitap okumanın yanı sıra çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmalarına da ev sahipliği yapıyor.  Başiskele Çocuk Üniversitesi uzman eğitmenler rehberliğinde çocuklar, haftanın belirli günlerinde yapılan etkinliklerle el becerilerine, ince motor, ölçme ve değerlendirme gelişimlerine katkı sağlıyor. Kütüphanede keyifli ve unutulmaz anlar yaşayan çocuklar, faydalı bilgi ve deneyimler elde ediyor, vakitlerini en verimli ve en kaliteli bir şekilde geçiriyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.