97 okunma

YENİ GİRİŞİMCİLERLE İZGİM AİLESİ BÜYÜYOR!

ABONE OL
Ocak 10, 2023 14:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü faaliyetleri arasında yer alan Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) yeni girişimcilere kapılarını açarken ürettiklerini kazanca dönüştüren olan kadınlar aile ekonomisine katkı sundukları için mutlu olduklarını belirttiler

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam eden İzmit Belediyesi, kadınlara umut olmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü faaliyetleri arasında yer alan Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) geçtiğimiz aylarda başlayan dönem ile yeni girişimci kadınlara kapılarını açtı.

“Pozitif Ayrımcılık Yaptık”

İZGİM’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Sosyolog Burcu Öztürk, “İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM) yeni girişimcilere kapılarını açtı. Açılıştan itibaren bugüne kadar İZGİM’den ücretsiz faydalanan ilk girişimcilerimize pozitif ayrımcılık yapılarak bir buçuk sene destek olundu.

“Kendilerini Geliştirme Fırsatı Buldular”

Kadınların ücretsiz olarak faydalandığı İZGİM’de kadınlara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadın Hakları, E-Ticaret, Kadın Girişimciler ve El Emeği Ürünler için E-İhracat, Stratejik Planlama ve Bütçe Yönetimi gibi eğitimler verilerek kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Ücretsiz atölye desteğinin yanı sıra kadınlar el emeği ürünlerini Kadın El Emeği Stantlarında değere çevirerek aile ekonomilerine katkı sağladı.

“Aynı İmkânları Yeni Girişimcilerimize Sunacağız”

Sanat Sokağı, 41 Burda AVM ve Belsa Plaza önlerinde, şehir içi ve şehir dışı festivallerde stant açtıkları için kadınlara destek olundu. Fırsat eşitliğini sağlamak ve İZGİM’den daha fazla kadın girişimcinin faydalanması amacıyla aynı imkânları bir sene süre ile yeni girişimcilerimize sunacağız. Eski girişimcilerimizin ürünlerini hem İZGİM E kataloğumuzda hem de İzmit Çarşısı E ticaret platformumuzda bulabilirsiniz” diye konuştu.

“Kazancım ile Kardeşimin Okul Masraflarına Destek Oluyorum”

İZGİM’e yeni katılanlar arasında bulunan Mine Kırnal, “Biz buraya gelmeden önce evimizde oturan, kendi kendimize el işi yapıp stantlarda satmaya çalışan yarı iş sahibi, yarı işsiz ev hanımlarıydık. Burada birlik ve beraberliğimiz var. İzmit Belediyesi bize çok bilgili bir hoca tahsis etti. Hem ondan faydalanıyoruz hem de birlikte üretiyoruz. Dertlerimizi, sıkıntılarımızı paylaşıyoruz. Bir nevi bize terapi gibi oldu. Buradan sağladığımız kazanç ile aile bütçesine destek oluyoruz. Kardeşimin okul masraflarına destek oluyorum. İZGİM’i hocamın vasıtasıyla duydum. Sonra da gelmeye karar verdim”

“Yurt Dışı Pazarına Açıldık”

Nagihan Özgün de el emeklerini değerlendiren ve hayatın içine katılan kadınlar birisi. İZGİM hakkında konuşan Özgün, “İZGİM’de bir dolu ürün üretiyoruz. Hocamın vasıtası ile burayı duydum ve geldim. Aile bütçesine katkımız oluyor. Buraya geldikten sonra daha çok insana yaptığımız ürünleri gösterme ve tanıtma şansımız oluyor. Sadece stantlar yolu ile değil özel siparişlerle de insanlara ulaşma imkânımız oluyor. Yurt dışı pazarına da açıldık. Bireysel olarak bunları yapma imkânımız olamazdı. Burada çok mutluyum. Sadece üretmiyoruz aynı zamanda birbirimizin sıkıntılarını, dertlerini, mutluluklarını da paylaşabiliyoruz.

“İZGİM’de Çok Mutluyum”

Bir diğer yeni girişimci Gönül Çelik ise, “İZGİM bizim için bir fırsat oldu. Burada çok mutluyum. Ürün yelpazesi olarak çok geniş bir alanımız var. Buradan elde ettiğimiz gelir ile aile bütçesine de katkımız oluyor. Arkadaşlarımız ile çabuk kaynaştık. Bizim için de terapi gibi oluyor. Evde oturmak yerine burada bir şeyler üretiyoruz. Ürettiklerimizden kazanç elde edince daha da mutlu oluyoruz. Herkesin burada olmasını tavsiye ederim” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP