136 okunma

‘OKUYAN BİR GELECEK’ PROJESİNİN SON DURAĞI SERDAR MAHALLESİ OLDU

ABONE OL
Ocak 27, 2023 09:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konsey ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) işbirliği ile İzmit’te hayata geçirilen “Okuyan Bir Gelecek” projesinin 3. ayağı Serdar Mahallesi oldu

İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) işbirliği ile yürütülen ve çocuklara erken yaşlardan itibaren kitap okumanın önemi konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen “Okuyan Bir Gelecek” projesinin 3. ayağı Serdar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Program kapsamında yaşları 6-9 aralığında değişen 12 ilköğretim öğrencisine AÇEV tarafından gönderilen eğitim setleri teslim edildi.

Katılım Yoğun Oldu

Programa; İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İKK Genel Sekreteri Hüseyin Doğan, İKK Yürütme Kurulu Üyeleri Serdar Mahallesi Muhtarı Ümit Yılmaz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez, İKK Kadın Meclisi Başkan Vekili Özlem Durmuş Şenyüz, İKK 102 Kadın Projesi Serdar Mahallesi Temsilcisi Emine Salman ile İKK Emekli Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Korkusuz katıldı.

Erol, “Amaç Eğitimde Fırsat Eşitliğini Sağlamak”

Etkinlikte söz alan ve proje ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV) tarafından sosyoekonomik düzeyi düşük hanelerde yaşayan çocukların okuma oranını yükselterek eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla “Okuyan Bir Gelecek” projesi yürütülüyor. Proje kapsamındaki program uygulamaları ile çocukların dil becerilerinin gelişmesi, okuma sevgisi ve alışkanlığı edinmeleri; aynı zamanda ebeveynlerin okumanın önemi konusunda farkındalık kazanmaları hedefleniyor.

“Projede Üç Mahallemiz Yer Alıyor”

Projeye, İzmit Kent Konseyi olarak başvurduk ve üç mahallemizde muhtarlarımızla yaptığımız çalışma ile kriterlere uyan 31 çocuğumuzu belirledik. Bilgilerini AÇEV’e gönderdik ve tarafımıza içinde 5 adet resimli hikâye kitabı, her kitaba özel hazırlanan etkinlikler ve oyun önerileri, bilim çocuk dergisi, resim defteri, kuru boya, oyun hamuru ve çeşitli eğitsel malzemelerin yer aldığı “Okuyan Bir Gelecek” setleri gönderildi. Daha sonra AÇEV’in gönüllü eğitimcileri tarafından set gönderilen her hane aranarak ebeveynlere setin içinde bulunan malzemeleri nasıl kullanabilecekleri, bu malzemeleri kullanarak çocuklarının gelişimini nasıl destekleyebilecekleri aktarılacak.

“Çok Sayıda Çocuğa Ulaşmayı Hedefliyoruz”

AÇEV ile birlikte yürüttüğümüz bu pilot çalışmaya geçtiğimiz hafta Akmeşe ve Çukurbağ Mahallelerinde başlamıştık, bugün de Serdar Mahallemiz ile devam ediyoruz. Bu üç mahalleden edindiğimiz tecrübe ve geri bildirimler sayesinde İzmit Belediyesi sınırlarında daha çok sayıda çocuğa ulaşarak eğitimlerine destek olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.