222 okunma

LEYLA ATAKAN ŞEHİR KÜTÜPHANESİ GÖRKEMLİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

ABONE OL
Ocak 17, 2023 14:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tasarımıyla İzmit’in en özel kütüphanesi olacak Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi 21 Ocak Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılacak açılışa hazırlanıyor

İzmit Belediyesi tarafından, Belsa Plaza C Blok’ta oluşturulan Gençlik Sokağı içindeki Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi kapılarını açıyor. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda davetli katılım gösterecek. Kafe alanı ve toplantı-konferans salonunun da bulunduğu Leyla Atakan Şehir Kütüphanesinde, gençlere ders çalışabilme, kitap okuyabilme, kendilerini geliştirme ve dinlenme imkanı sunulacak.

Hibrit Kütüphane Olarak Dikkat Çekiyor

Kütüphane yaklaşık 1000 metrekare alanda 4 ayrı kullanım alanı olmak üzere toplam 292 kullanıcıya hizmet verilebilecek. Kütüphanede 10 adet bilgisayar kullanıcıların hizmetine sunulurken, dileyen tüm kullanıcılar için internet imkanı da bulunuyor. Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi gelenekseli ve dijitali birlikte sunan hibrit bir kütüphane olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar Dijital kütüphaneye kutuphane.izmit.bel.tr internet adresinden ücretsiz bir şekilde ulaşabilirler. Kütüphanede 9781 basılı kaynak ve 25.855 dijital kaynak olmak üzere yaklaşık 35.636 adet kaynak kitap yer alıyor.

Ergonomik Alanlar

Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi çok çeşitli ergonomik alanlardan oluşuyor. Kütüphane içerisinde 96 kişilik sessiz çalışma ortamı, 84 kişilik grup çalışma alanı, çocuk alanı, 21 kişilik söyleşi/konferans salonu ve toplam 91 kişilik iki ayrı teras yer alıyor. Teraslar sesli çalışma ve sessiz okuma alanı olmak üzere ikiye ayrıldı.

Ücretsiz İnternet

Kütüphanede ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti ile birlikte grup çalışma alanında otomatlar mevcut. Kullanıcılar otomatlardan self servis şeklinde hizmet alabilecek. Aynı zamanda bu alanda kullanıcılar yeme/içme vb. ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Açılış İçin Servis Kalkacak

Kütüphane hafta içi sabah 08.30 – 22.00 arası cumartesi günleri ise sabah 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecek. Açılışa katılmak isteyen üniversite öğrencileri için Kocaeli Üniversitesi A kapısından 21 Ocak Cumartesi günü saat 12.45 te servis kaldırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.