41 okunma

İZMİT BELEDİYESİ KÜTÜPHANELER HAFTASI’NDA ARŞİVCİLİĞİ KONUŞTU 

ABONE OL
Mart 28, 2024 07:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 25-31 Mart Kütüphaneler Haftası sebebiyle arşivcilik uygulamaları paneli düzenledi

İzmit Belediyesi, 25-31 Mart’ta kitapseverleri bir araya getirdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde arşivcilik ile alakalı hem yerel hem de ulusal örneklerin sunulduğu Türkiye’de Arşivciliğin Durumu; Ulusaldan Yerele İmkanlar ve Zorluklar konulu panel Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Geniş Katılım

Salt Dijital Arşiv Uzmanı Ahmet Metin Öztürk ve Kocaeli Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal’ın konuşmacı olduğu panele İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, Nikomedia Kazıları İzmit Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyzullah Yavuz Ulugün ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arşivcilik Uygulamaları Ele Alındı

Panelde konuşan Salt Dijital Arşiv Uzmanı Ahmet Metin Öztürk çalıştığı kurumda yer alan İzmit fotoğraflarını paylaşarak sistemlerine dair bilgilendirici açıklamalarda bulundu. Kocaeli Dökümantasyon Merkezi Başkanı Müzeyyen Ünal ise katılımcılara Kocaeli Dökümantasyon Merkezi’nin kuruluş sürecinden bugünlere gelişini aktardı. Panel sunumların ardından soru-cevap şeklinde devam etti. Program sonunda katılımcılar hatıra fotoğrafı çekilmeyi ihmal etmedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.