45 okunma

HÜRRİYET: TARIM GELİŞTİRME MERKEZİ VE TARIM AKADEMİSİ KURACAĞIZ

ABONE OL
Mart 25, 2024 13:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üreten Belediye vizyonuyla birçok tarımsal kalkınma hamlesine imza atan Başkan Hürriyet, yeni dönemde Tarım Geliştirme Merkezi ve Tarım Akademisi kuracağını söyledi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, proje tanıtım toplantısında yeni dönemde tarımsal kalkınma hamlelerine devam edeceklerini ifade etti. 2 yeni merkezin müjdesini veren Hürriyet, şu ifadeleri kullandı: Biz üretime çok önem veriyoruz. Ürettikçe zenginleşeceğiz. Türkiye’yi üretim kurtaracak. O yüzden de Üreten Belediye Güçlü Tarım diyerek İzmit Tarım Geliştirme Merkezi kurmak istiyoruz. Budama, sulama, gübreleme, yetiştiricilik ve talep edilen konularda çiftçilere eğitimler verilecek. Üretimi desteleyecek, istihdamı destekleyecek bir merkez olacak.

Birçok Eğitim Verilecek

İçerisinde seraları, kafe, toplantı odası, buluşma alanı, destek ofisi, kütüphane, biocoğrafya merkezi, laboratuvar, toprak okulu yer alacak. Buna ek olarak bir Tarım Akademisi kurmak istiyoruz. Budama, sulama, gübreleme, yetiştiricilik ve talep edilen konularda eğitimler verilecek.

Çiftçiye Desteklerimiz Devam Edecek

Fide, fidan, tohum ve gübre desteklerimizi arttırarak devam edeceğiz. Küçükbaş hayvan desteklerimize bu dönem de devam edeceğiz. Üreten belediye olarak atölyelerimiz üretmeye devam edecek. Kapalı Pazar alanlarının sayılarını arttırmaya çalışacağız. Daha nitelikli alanlar kazandıracağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.