45 okunma

HÜRRİYET: ARAÇ SATIN ALIMINA EVET DESELERDİ BUGÜN PİYASA BORCUMUZ OLMAYACAKTI

ABONE OL
Mart 28, 2024 12:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nokta TV’de Seçime Doğru programının konuğu olan Başkan Hürriyet, AKP’li meclis üyelerinin hizmet araçlarının satın alınmasına evet deselerdi bugün belediyenin piyasa borcu olmayacağını ifade etti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Nokta TV’de yayınlanan Seçime Doğru programının konuğu oldu. Önceki dönemden kalan borçlara değinen Hürriyet, “Benden önceki dönemde SGK borçlarına karşılık belediyenin birçok gayrimenkulü satılmış. Bunlardan bir tanesi de Belsa B Blok. Yok pahasına satıldı. Kuruçeşme Hizmet Binası, Kaymakamlık binası, Kassel Çocuk Yuvasının olduğu yer, köylerde birçok arazi borçlara karşılık satılmış. Biz Belsa B Blok’ta mülk bizimken kiracı durumdayız.

“Ayak Direttiler”

Göreve geldiğimizde oradan birikmiş 4 buçuk milyon kira borcu vardı. Bu borç için SGK’ya yapılandırma önerdik olmadı, takas yapalım dedik kabul etmediler. Bir gayrimenkulümüze haciz yaptı ve satışa çıkardılar. Arazinin gerçek satış değeri 6 buçuk milyon ama SGK muhammen bedeller yüzde 50 düştüğü için 3 buçuk milyona satışa çıkardı. Bu konuyu meclise getirdik. İzin verin biz satalım hem borcu kapatalım hem de geri kalanı belediye kasasına kalsın. Bunda bile ayak direttiler ve SGK ile davalığız.

“Vatandaşa Hizmet Noktasında Her Şeye Hayır Dediler”

Vatandaşa hizmet etme noktasında her şeye hayır diyorlar. Araç almama neden hayır dediler? Bunun kente nasıl bir zararı var? Kreş Müdürlüğünün kurulmasına neden hayır dediler? Yeni öğretmenler alacağımız zaman kadroya hayır dediler. Belediyeye ait kocaman bir öğrenci yurdu var. Arazisi devlet tarafından verilmiş bina belediye bütçesinden yapılmış. 25 yıllığına birilerine ücretsiz olarak tahsis edilmiş. Şu anda oradan birileri para kazanıyor. Öğrencilere ücretli hizmet sunuluyor.

“Bize Ait Bir Malı Kullanamıyoruz”

Bu yurdu geri alabilmek için meclise getirdim. O öğrencilerin de hakkını koruyalım ve ücretsiz hizmet sunalım dedim. Buna da hayır dediler. Şu anda hala bize ait olan bir malı kullanamıyoruz. Bir yurtta ücretsiz hizmet sunmak yerine birilerinin para kazanacağı şekilde ücretli hizmet sunuluyor. Eğer gerçekten yüzde 95 oranında evet denmiş olsaydı o zaman bunlara de evet demeleri lazımdı. Asıl benim ihtiyacım olanlar bunlardı. Geri kalan zaten plan tadilatları, rutin yapılması gereken işlemler. Bunlara zaten hayır deme şansları yok. Belediyenin ekonomik anlamda rahatlaması ve iş görmesini sağlayacak şeylere hayır dediler.

“Yazık, Günah”

5 yıldır araç almak için mücadele ediyorum. Anca bu sene tüm araçları bitirebildim. 220’den fazla araç satın aldık. Fakat ilk seneden beri uğraşıyorum. 55 milyona alabileceğim kamyonlar hayır demeleri nedeniyle 350 milyona mal oldu. Yazık günah. Bizim şu an piyasa borcumuz 200 milyon. Eğer o 350 milyonu harcatmamış olsalardı bugün bu piyasa borcumuz da olmayacaktı ve belediye artıya geçecekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.