91 okunma

DİLEK YALÇIN: VARLIKLARIMIZDAKİ ARTIŞ BORÇLARIMIZDAKİ ARTIŞTAN FAZLADIR  

ABONE OL
Kasım 8, 2023 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, bütçenin görüşüldüğü Kasım ayı meclis toplantısında 4 buçuk yıldır sosyal projelerin sayısının artmasına dikkat çekerek, “Borçlarımızın çok arttığını söyleyemeyiz.  Varlıklarımızdaki artış borçlarımızdaki artıştan çok daha fazla oranda gerçekleşmiştir” dedi

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında bütçe görüşülürken Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, sosyal projelerin sayısının artmasına dikkat çekti. Yalçın, “Burası kamu sektörü, hizmet sektörü. Borcunuz ne olursa olsun her şekilde yol yapmak, sosyal projeler yapmak, vatandaştan gelen talepleri karşılamak zorundasınız. Bunun için yeri geldiğinde borçlanırsınız yeri geldiğinde varlık satmanız gerekiyorsa bu sorumluluktan kaçınma şansınız yok.

Sosyal Projelere Değindi

Bizler de göreve geldiğimizde bu yana özellikle sosyal projelere ağırlık verdik. Birkaç örnek vermek gerekirse Otizm Spor ve Yaşam Evi’ni açtık, Alzheimer Yaşam Evi’ni açtık. Üniversiteli öğrencilerimizin faydalandığı Anne Eli projemizi hayata geçirdik. Muhtarlarımıza personel desteği sağladık. Yüzlerce kadın İZGİM’den faydalanıyor. Çınar Akademi, Çınar Çocuk Evlerimiz çocuklarımıza ve gençlere eğitim veriyor. İzmit Sanat Akademisi gençlerin yeteneklerini keşfediyor. Borçlarımızın çok arttığını söyleyemeyiz.  Varlıklarımızdaki artış borçlarımızdaki artıştan çok daha fazla oranda gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.