2023 Yılı İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

ABONE OL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 Yılı İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek hususların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla düzenlenen 2023 yılı 1. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İlçe Kaymakamları, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Büyükşehir ve ilçe belediye yetkilileri, kurul üyeleri ile kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; “2022 yılı yatırımlarının yıl sonu itibarıyla nihai değerlendirmesini yapmak, iş birliği ve koordinasyonu gerektirecek hususları görüşmek üzere düzenlenen 2023 yılının birinci İl Koordinasyon Kurulu toplantısına hoş geldiniz. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

2023 Yılı Yatırım Programı Henüz Resmî Gazetede Yayımlanmamıştır

2022 yılı projeleri hakkında bilgiler veren Vali Yavuz; Yatırımcı kurum ve kuruluşlar tarafından İl Yatırım Takip Sistemine girilen verilere göre; ilimizde 2022 yılında, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler tarafından toplam 703 proje üzerinde çalışmalar yürütülmüş, yıl sonu itibarıyla 254 proje tamamlanmıştır. Devam eden proje sayısı 336, ihale aşamasında bulunan proje sayısı 44, henüz başlanamayan proje sayısı 42, tasfiye halinde bulunan proje sayısı ise 27’dir. 2022 yılı yatırımlarının toplam proje bedeli 35 milyar 13 milyon TL’dir. 2022 yılı ödenek toplamı ise 12 milyar 851 milyon TL’dir. Yıl sonuna kadar bu ödenekten yapılan harcama toplamı 10 milyar 260 milyon TL’dir. 2022 yılı yatırımlarının en büyük payı 6 milyar 133 milyon TL ile ulaştırma sektöründe gerçekleşmiş olup, ikincisi ise 2 milyar 512 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri sektöründe gerçekleştirilmiştir. 3. Sırada yer alan enerji sektöründe ise 781 milyon TL harcanmıştır. 2022 yılı içerisinde 368 milyon TL eğitim sektöründe, 137 milyon TL tarım sektöründe, 127 milyon TL sağlık sektöründe ve 7 milyon TL’de turizm sektöründe harcamalar gerçekleştirilmiştir. 2023 Yılı Yatırım Programı henüz Resmî Gazete’de yayımlanmamıştır. Birkaç gün içinde yayımlanacak yatırım programında yer alan toplu ve toplulaştırılmış projelerin alt projeleri nitelik ve nicelik yönünden detaylandırılarak belirlenecektir. İl bazındaki yatırımlar, bu işlemden sonra netleşecektir. Bu nedenle 2023 yılı yatırımları, 6 Nisan 2023 tarihinde yapılacak ikinci İl Koordinasyon Kurulu toplantımızda görüşülecektir.

Şehrimize Çok Büyük Değer Atfeden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza Çok Teşekkür Ediyoruz

2023 yılını son derece güzel bir yıl olarak geçireceğimize inandıklarını belirten Vali Yavuz;  2023 yılı yatırım programı belirlendiğinde 2023 yılı yatırımlarını daha net bir şekilde konuşma fırsatımız olacak. Zaten projelerimizin bir kısmı halen devam ediyor. İhale edilemeyen projelerimiz de var. Bunların hızlı bir şekilde ihale edilmesi konusunda yatırımcı kuruluşlarımızın daha iyi çalışacağını ve bu sorunları aşacağına inanıyoruz. Ayrıca yatırımların özellikle teklif ettiğimiz yatırım programına girmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Bunlarda yatırım programına girdiğinde inşallah 2023 yılını son derece güzel bir yıl olarak geçireceğimize inanıyorum. Zaten çok ciddi yatırımlar söz konusu. Bize tahsis edilen ödenekleri kısa süre içerisinde hizmete döndürmek en önemli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bir kez daha çok kıymetli yatırımcı kuruluşlarımıza, bu iş ve işlemleri takip eden her düzeydeki yöneticilerimize, bu hizmetleri kaliteli bir şekilde yapan müteahhit firmalarımıza, mühendislerimize, işçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Şehrimize çok büyük değer atfeden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu şehirde birlik, beraberlik ve takım ruhu içinde çalıştığımız çok kıymetli Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, çok kıymetli meslektaşlarıma, il müdürlerimize, emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz.  Verimli ve bereketli bir yıl olması temennisiyle 2023 yılının size, ailenize, Aziz Milletimize ve tüm insanlık âlemine barış, huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü ve DSİ 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerince yürütülen çalışmalar ve devam eden projeler hakkında yapılan sunumların ardından koordinasyon gerektiren hususlar görüşülerek, yapımı devam eden projeler hakkında istişareler yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.