475 okunma

‘MOR YERLEŞKE KONTEYNERLERİ’ ARTIK İZMİT’TE

ABONE OL
Nisan 3, 2023 21:26
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmit Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle deprem bölgesindeki Çadır Yaşam Alanları’nda hayata geçirilen Mor Yerleşke konteynerleri İzmit’e göç etmek zorunda kalan depremzedelerin hizmetine de sunulacak

İzmit Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğinde deprem bölgesi olan Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta hayata geçirilen Mor Yerleşke konteynerleri, bundan böyle İzmit’te de faaliyet gösterecek. Deprem bölgesinde İzmit Belediyesinin hayata geçirdiği Çadır Yaşam Alanları’nda depremzedelere destek veren Mor Yerleşke Konteynerleri, İzmit’teki depremzede vatandaşlar içinde hazır hale getirilecek.

“Yahya Kaptan Mahallesi’nde”

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinden hizmet verecek olan Mor Konteynerler hakkında açıklama yapan Sosyolog Burcu Öztürk, “Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Bilgi Üniversitesi Travma Çalışmaları, Travma ve Afet Ruh Sağlığı Çalışmaları Derneği iş birliği ile hataya geçirilecek olan Mor Yerleşke konteynerleri, Adıyaman ve Kahramanmaraş bölgelerinin ardından İzmit Yahyakaptan Mahallesi’nde de yerini aldı. Kadının mücadelesinin rengini temsil eden mor renk ile donatılacak olan konteynerler, psikososyal destek odası, kadın sağlığı danışma odası ve çocuk oyun odasından oluşmakta.

“Deprem Bölgesinden Gelen Vatandaşlar Yararlanacak”

Şiddetten arınmış güvenli bir alan oluşturulan yerleşkede öncelikli olarak deprem bölgesinden gelip ilimize yerleşen vatandaşlarımız faydalanacaktır. Eşitlikçi anlayış ile faaliyet gösteren ve şu anda yapım aşamasında olan yerleşke tamamlandıktan sonra depremden etkilenen kadın ve çocukları bekliyor olacak” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.