Warning: include_once(/opt/alt/php-xray/php/smart-advice-plugin/cl-smart-advice.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/kocaelihaber/public_html/wp-settings.php on line 398

Warning: include_once(): Failed opening '/home/kocaelihaber/public_html/wp-content/mu-plugins/cl-smart-advice.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/kocaelihaber/public_html/wp-settings.php on line 398
HÜRRİYET’TEN HİZMET ARACI MÜJDESİ: 59 HİZMET ARACININ ÜRETİMİ BAŞLADI - Kocaeli Gündem Haber
Site icon Kocaeli Gündem Haber

HÜRRİYET’TEN HİZMET ARACI MÜJDESİ: 59 HİZMET ARACININ ÜRETİMİ BAŞLADI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediyesini araç kiralama külfetinin bir kısmından kurtaracak 46 milyon liralık kredinin temin edildiğini, satın alınacak araçların üretim bandına girdiğini açıkladı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, araç satın alım süreci ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek üzere makam toplantı odasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Hürriyet’e basın açıklamasında İzmit Belediyesi Başkan Vekili Çetin Sarıca ve İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural eşlik etti.

“2 Buçuk Yıl Önce De Mücadelemizi Vermiştik”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İzmit Belediyesi uzun süredir 200 adet aracımızın satın alınmasıyla ilgili mücadele yürütüyor. 2 buçuk yıl öncesinden zaten aynı mücadeleyi vermiştik. 27 milyon liraya 71 tane iş makinesi satın alabilmiştik. Kalan kısmını alabilmek için de 2 yıl sonra yeniden başlattığımız süreçte mecliste 125 milyon liralık borçlanma yetkisi sokmuştuk.

Başkan Süreci Anlattı

Bu rakamın 46 milyonu Bakanlık onayı olmaksızın Belediye Kanununa göre belediyenin bir önceki yıl gerçekleşen bütçesi üzerinden yapılan bir hesap yöntemi. Yeniden değerleme oranları sonucunda çıkacak bütçe oranının yüzde 10’una kadar olan kısmı herhangi bir Bakanlık onayı olmaksızın belediye meclis kararı ve çoğunluk oylarıyla rahatlıkla kullanılabiliyordu. Bu rakam da 46 milyondu.

“Süreç 2 Aşamalı İlerliyor”

Geri kalan kısım da Bakanlık onayına tabii. Mecliste borçlanabileceğiniz bütçenizin yeniden değerleme oranına göre yapılan hesabın üstünde bir borçlanma istiyorsanız bu ancak Bakanlığın onayıyla mümkün olabiliyordu. Biz üstü içinde kalan kısım için de Bakanlığa başvuruda bulunduk. 46 milyonluk kısım için hemen işlemlere başladık. Burada 2 aşamamız vardı. Birincisi araçları satın alma aşaması, araçların temini diğer aşama ise finans sağlamak.

“İller Bankasıyla Görüştük”

Bu finans için de önceliğimiz İller Bankasıydı. O da olmazsa da özel bankalar dedik. Finans kuruluşlarıyla da bankalarla da görüşmelere başladık. O süreçlerde birkaç kez bilgilendirme yaptık. Resmi yazışmaları hemen başlattık. Yazışmalar başlar başlamaz da bireysel görüşmeler yapmıştık. İller Bankasıyla görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Oradan net cevap almak biraz uzun sürdü ama sağ olsunlar yardımcı olma noktasında ciddi tasarrufta bulundular.

 Fikri Işık’a Teşekkür

Biz 46 milyonluk krediyi kullanmayı başardı. Kredimiz artık İzmit Belediyesinde var. Bu kredinin 7 buçuk milyonunu İller Bankasından aldık. İller Bankası ilk etapta 5 milyonun nakit diğerini teminat mektubuyla çözebiliriz noktasındayız. Sağ olsunlar önceki dönem milletvekillerimiz, Fikri Işık, MHP’li ve AKP’li vekiller olmak üzere destek için herkesi ziyaret etmiştik. Hizmet için siyaset üstü bakma düşüncesindeyiz. Fikri beye desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

“Keşke Önerimiz Önceden Onaylansaydı”

5 milyon lira 7 buçuk milyon liraya çıktı. Kalanı da teminat mektubu noktasında söz aldık. İller Bankası Genel Müdürümüz, ‘keşke yılın ortasında gelseydiniz. Hesapları kapatıyoruz. Dolayısıyla bütçemizin büyük kısmını aşmış durumdayız. Zaten ekonomik kriz herkesin malumu. Dolayısıyla yılın ortasında gelseydiniz çok daha fazla miktardı kredi kullandırma imkanım olabilirdi. Şu anda yapabileceğim ancak bu kadar’ dedi. Keşke bu önerimiz yılın ortasında onaylansaydı da çok daha üst bir rakamı daha uygun koşullarda İller Bankasından kullanabilecektik ama olmadı. Kamu bankalarından sonuç alamadık maalesef.

Araçlar DMO’dan Alınacak

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) bize çok uygun koşullarda kredi kullandırdı. İller Bankasına 7 buçuk milyon lira 38 milyon lira 630 bin liralık kısmı da TEB’den kredi kullandık. Toplam 46 milyonluk kredimiz şu anda onaylanmış bulunuyor. Tüm kentimize, halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Hayırlı olması kredi kullanılması değil, hayırlı olması belediyemize kazandırılacak olan ciddi mal varlığıdır. Bu kredi işlemlerini yürütürken ürünlerin tedariği konusunda süreçlerimizi yürüttük. Araçlarımızı Ford’dan Devlet Malzeme Ofisi üzerinden alacağız.

İlk Etapta 59 Araç Alınacak

İhaleyi devlet yapacağı için markayı açıkça belirtebiliyoruz. Ford ile de yapılan görüşmelerde bize çok ciddi katkıları oldu. Şu anda araçlarımız üretim bandına girdi. Araçlarımız üretiliyor ve yeni yıl itibariyle 46 milyon liraya denk gelen 59 tane aracımızı alacağız. Bu araçların çoğu da kamyon ve kamyonet. Önceliğimiz kiralama maliyeti yüksek olan bu araçlar. Diğerlerini alabilmek için kiralama yapmak durumundayız. En çok kiralama bedeli hangi araçlarsa satın alma önceliğini onlara verdik. 59 tane hizmet araçlarımızın büyük çoğunluğu kamyon ve kamyonet. Bir kısmı da yük ve eşya taşımaya da yarayan ticari araçlar.

“Başarılı Bir Süreç Yürütüyoruz”

46 milyon liraya 59 aracımızın alım sürecini başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Bu araçlarımız geldiğinde kentimize mal varlığı, bir değer kazandırmış olacağız. 2 buçuk yıl önce 27 milyon liraya aldığımız 71 kamyonumuzun şu andaki değeri en az 150 milyon liraya yakın. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bugün aldığımızı belki de bir yıl sonra çok daha fazla bir rakama alabileceğiz.”

Exit mobile version