103 okunma

Geleceğin Şefleri Hünerlerini Sergiledi

ABONE OL
Ocak 26, 2023 12:45
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başiskele Belediyesi’nin kentteki kadınlara yönelik uyguladığı “Altın Bilezik Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Pastacılık Akademisi’nde eğitimler hız kesmeden devam ediyor.

Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan ettikten sonra kadınlara yönelik hizmetlerle geçen seneyi dolu dolu geçiren Başiskele Belediyesi, 2023 yılında da toplumumuzu yoğuran kadınlara destek olacak etkinlikleri ara vermeksizin artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılan Pastacılık Akademisi, yeni atölye çalışmalarıyla geleceğin şeflerini yetiştiriyor.

Başiskele Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta eğitmenler eşliğinde çocuk ve yetişkinlere özel hazırlanan atölye çalışmalarıyla tatlı ve tuzlu leziz yemekler Pastacılık Akademisi’nde yapılıyor.

İŞİN USTASINDAN ÖĞRENDİLER VE YAPTILAR

Her hafta farklı tarif ve kursiyerlerin katılımıyla Yeniköy Merkez Mahallesi’nde yer alan Halil İbrahim Sofrası Aşevi üst katında yapılan eğitimlerde bu hafta Boşnak böreği yapımı vardı.

İşin ustası, yılların deneyimi Yaşar Yılmaz’ın anlatımıyla Boşnak böreğinin yapımını ve püf noktalarını gözlemleyerek ve yaparak öğrenen geleceğin şefleri, daha sonra kendi elleriyle kendi böreklerini yaparak hünerlerini gösterdiler.

KURS SONUNDA SERTİFİKA ALIYORLAR

Başiskeleli hünerli kadınları Pastacılık Akademisi ile kek, pasta, börek, pizza, sütlü tatlı, çikolata yapımı gibi çeşitli tariflerin yapımını öğrenerek gelecekte bu alanda meslek sahibi olma yolunda kollarına altın bilezik takıyorlar. Keyifli ve verimli vakitler geçiren kursiyerlere eğitimleri sonunda Başiskele Belediyesi tarafından hazırlanan katılım sertifikası da teslim ediliyor. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.