Warning: include_once(/opt/alt/php-xray/php/smart-advice-plugin/cl-smart-advice.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/kocaelihaber/public_html/wp-settings.php on line 398

Warning: include_once(): Failed opening '/home/kocaelihaber/public_html/wp-content/mu-plugins/cl-smart-advice.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php74/root/usr/share/pear') in /home/kocaelihaber/public_html/wp-settings.php on line 398
Büyükşehir, özel bireylerle firmaları istihdam için bir araya getirdi - Kocaeli Gündem Haber
Site icon Kocaeli Gündem Haber

Büyükşehir, özel bireylerle firmaları istihdam için bir araya getirdi

Hayata geçirdiği projelerde engelli özel bireylerin yaşamını kolaylaştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel bireylerin iş hayatına katılmasına da öncülük ediyor. 03 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 8 ilçeden gelen bin 500 özel bireyin, 121 işveren ulusal ve uluslararası firma ile buluştuğu “İstihdamda Ben de Varım” programı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İkinci program ise 9 Aralık Cuma günü saat 10.00-18.00 saatleri arasında Çayırova Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak.

ÖZEL BİREYLER VE FİRMALARDAN YOĞUN İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile birlikte düzenlendiği İstihdamda Ben de Varım Projesi kapsamında özel bireyler ile işveren firmaların buluştuğu programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın eşi Doç. Dr. Figen Büyükakın, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık, özel bireyler ve aileleriyle vatandaşlar katıldı.

FİGEN BÜYÜKAKIN: BİRBİRİMİZİ TAMAMLIYORUZ
Programa katılarak özel bireyler ve aileleri ile yakından ilgilenen Figen Büyükakın, “Eşimle birlikte bu yola gönül verdik. Taşın altına elimizi değil gövdemizi koymuş durumdayız. Elimizden geldiğince çocuklarımıza, ailelerimize her fırsatta yardım yapmaya onlarla hemhal olmaya hazırız. Dünya hepimizin bildiği üzere simetri üzerine kurulu. Nasıl ki doğru yanlış varsa iyi kötü varsa engelli ve engelsiz vatandaşlarımız da var. Biz biriz ve biz siziz, hepimiz birlikte varız, birlikte güzeliz, ayrı gayrımız yok, birlikte tamamlıyoruz birbirimizi. Zaten bizim kardeşlerimiz de bu dışlanmışlığı istemiyor. Okullarda birlikte olmak istiyorlar, tiyatroda birlikte olmak istiyorlar. Kırılması gereken en büyük engel önyargı” dedi.

“ÖĞRETMENLERİNİZİN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM”
Figen Büyükakın, “Normal çocuklarla herkes ilgileniyor ama özel çocuklarla ilgilenen öğretmenlerin ellerinden öpüyorum hepsini canı gönülden kutluyorum. Kadın erkek, genç yaşlı olsun hepsiyle bir arada yaşamaktan mutluyuz. Özel gereksinimli çocuklarımızın gönüllerine dokunabiliyorsak, onları mutlu edebiliyorsak o zaman bizden mutlusu yok. Öğretmenler fedakârsa bu çocuklar için kucaklayıcı davranabiliyorsa ancak o zaman rahat ediyoruz, çocuklarımızı onlara gönül rahatlığıyla emanet edebiliyoruz” şeklinde konuştu.

“KATILAN FİRMALARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Programda konuşan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “Şu an kurumumuz üzerinden iş arayan bin 974 engelli kişi bulunmaktadır. Kamu ve özel sektör işverenleri engelli açığını kurulduğundan itibaren 30 gün içinde tamamlamak zorundadırlar. Kurumumuzda 3 gün engelli açığı olan firmaların engellilerle buluşmaları sağlanmaktadır. Engellilerin istihdam edilebilmeleri yönünde tüm engelli kaldırmaya yönelik olarak kendi işlerini kurmaları 90 bin TL’ye kadar karşılıksız kredi verilmektedir. Proje hazırlıyorsunuz kuruma geliyorsunuz Ankara ile iletişime geçip 90 bin TL’yi sizlere karşılıksız olarak veriyoruz. 365 gün boyunca toplumda var olması herkesle birlikte tüm hak ve imkanlardan yararlanmaları gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden İzmit ve Gebze bölgemizdeki toplam 245 firmamıza programa katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

“BAŞKANIMIZIN ÖZEL BİREYLERE YÖNELİK VİZYONU ÇOK GÜZEL”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin özel bireylere yönelik hizmet ve faaliyetlerini anlatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, “Başkanımızın özel bireylere yönelik ortaya koyduğu vizyon ve irade gerçekten çok güzel, Başkanımız belediyemizin her biriminin özel kardeşlerimizle sarmaş dolaş olmasını istiyor. Bugün yine Ben de Varım başlığı altında bir araya geldik. Ben de Varım başlığının isim babası Figen Büyükakın hocamızdır. Yaptığımız bütün etkinliklerin adına bizler de ben de varım diyoruz. Engelli kavramını sevmiyorum biz doğuştan eksikliklerimize engelli dediğimiz için öyle algılanıyor. Bugün Kocaeli’nin doğusundaki 8 ilçede yaşayan engellilerimizi işverenlerle buluşturduk. Cuma günü ise diğer dört ilçede özel bireyleri firmalarla bir araya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ENGELSİZ YAŞAM MERKEZLERİNİ KURUYORUZ”
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin başında erişilebilirliğin önemine dikkat çeken Aydınlık, “Bayağı bir yol aldık ama tabi bu yolculuk sürekli olacak. Engelli taksi ulaşım desteğinde haftada 400 sayısına ulaştık. Randevu sistemi ile özel bireylerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyoruz. İşaret dili ve tercümanlık hizmeti veriyoruz. 43 adet STK’mız var bu konuda. Pandemi döneminde Hayata Tutun projemizi yapmıştık. Bu projemiz ödül de aldı. Giderek daha da talep görüyor. Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezimiz var İzmit’te. Diğer engelsiz yaşam merkezlerini de kuruyoruz. Her türlü etkinliklerinizi burada yapabileceksiniz. Sizleri çok seviyoruz, iyi ki buraya geldiniz. İnşallah hayallerinizin bir kısmı bu gün gerçekleşecektir diye umuyorum” şeklinde konuştu. Program sonunda en çok engelli birey istihdam eden 41 firmaya plaket ve teşekkür belgesi verildi. Programdan sonra Figen Büyükakın, özel bireylere istihdam sağlayan firmaların iş başvurusu aldıkları stantları gezdi.

Exit mobile version