161 okunma

Başiskele Belediyesi Genç Sinemacılar Yetiştirecek

ABONE OL
Ocak 16, 2023 09:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen Genç Sinema Okulu'nda başvuruların alınmasının ardından seçme ve değerlendirme heyecanı yaşandı.

Başiskele’de Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile eğitimden sanata, spordan teknolojiye çocukların ve gençlerin ilgi alanlarına göre çeşitli eğitimler, aktiviteler ve hizmetlere imza atan Başiskele Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Başiskele Genç Sinema Okulu’nu başlatıyor. Sinema alanında gençlerin içindeki yaratıcılığı ve sanatçı kimliklerini ortaya çıkarmak ve geleceğin sinemacılarını Başiskele’den çıkarmak amacıyla projelendirilen Genç Sinema Okulu’na gençler yoğun ilgi gösterdi.

SEÇME VE DEĞERLENDİRME ÂLÂ MEKÂN’DA YAPILDI

Başiskele’de ikamet eden 15-25 arası gençler için hazırlanan sinema okulu için seçme ve değerlendirmeler dün Âla Mekân’da yapıldı. Kontenjanın sınırlı tutulduğu sinema okulu eğitimlerine genç sinemacı adayları seçmelere katıldı. Uzman eğitimler karşısında gençler, sinema alanındaki hünerlerini ve hayallerini paylaştılar.

4 AYLIK EĞİTİM SÜRECİ

8 temel atölye ve 7 seçmeli atölye ile 4 aylık eğitim sürecine tabi tutulacak genç sinemacılar yönetmenlik, senaryo, kamera, oyunculuk, montaj, afiş tasarım, dekor, kostüm, makyaj, dublaj, film müzikleri ve reklam konularında dersler alacaklar.  

KENDİ FİLMLERİNİ ÇEKİP GALA YAPACAKLAR

Çocuk Sinema Okulu Kurucusu ve Yapımcısı Emre Turanlı ile Zafer Mandıra tarafından açılacak Başiskele Genç Sinema Okulu’nu başarıyla tamamlayan geleceğin sinemacıları, kendi yazdıkları senaryoların filmlerini çekecekler ve filmlerinin galalarını düzenleyerek izleyiciler ile buluşturacaklar. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.